Poslechněte si celý článek zde:

Foto: Pixabay

Onemocnění koronavirem je pandemií, která v novodobých dějinách nemá obdoby. Většina z nás má to štěstí, že to přežije, ale i když máte lehčí průběh tohoto onemocnění, můžete mít některých z vedlejších jevů, jako je omezená chuť k jídlu, rýma, kašel, únava či bolest kloubů.

Pokud vás trápí nějaké složitější zdravotní problémy, tak vám doktoři předepíšou nějaké chemické tabletky, ale pokud máte jen menší problémy, nebudou se s vámi doktoři zpravidla bavit. Menší problémy ale také mohou být velice otravné a obtěžující.

Naštěstí jsme pro vás vyhledali a sestavili základní bylinné čaje, které vám pomohou mírnit vaše postcovidové problémy a minimálně vám dokážou ulevit od vašich nesnází. Ty se podle svědectví mohou táhnout dlouhé týdny či dokonce měsíce. Výhodou naší bylinné směsi je to, že ji můžete použít vždy na rekonvalescenci po nemoci či na doléčení angíny, chřipky, podporu lymfatického systému, jater a ledvin.

Foto: Pixabay

Jako první lze stoprocentně doporučit jitrocel, pampelišku, echinaceu, kopřivu nebo ženšen sibiřský. Není pak žádným překvapením, že naše imunita je úzce spojená se střevní mikroflórou, na kterou zase nejvíce zabírají probiotika. V domácím podání to může být kvašená zelenina či fermentované potraviny, jako je jogurt či kefír.

Pokud vás trápí neustupující kašel, můžete si připravit čaj z jablečníku, jitrocele, lipového květu, mateřídoušky a tymiánu. Tato bylinná směs se pak výborně hodí nejen na kašel, ale pomůže vám také na bolest v krku, na rozpouštění hlenů, na dráždivý kašel a dokonce i na zánět průdušek.

S dýchavičností vám pomůže čaj z fenyklu, ostropestřce, hřebíčku, plicníku a popence. Mnoho lidí, kteří si prodělali i tu nejlehčí fázi onemocnění koronavirem si pak jednohlasně stěžují na únavu. Na vaše vyčerpání může pomoci čaj z máty, šalvěje, lékořice či ginkga. Pokud chcete zabrousit do exotických bylin můžete vyzkoušet guaranu, kratom a kolovník.

Napište nám do komentářů vaše zkušenosti z koronavirem i postcovidovými obtížemi a případně, co vám na to zabralo.

Zdroj: iReceptar.cz (odkaz)