Kuřecí kapsa plněná čerstvým špenátem a sýrem

promo

Kuřecí kapsa plněná čerstvým špenátem a sýrem

Počet porcí

3

porce
Prep time

45

minut
Kalorie

143

kcal

Suroviny

  • 1 kuřecí prso

  • trocha čerstvého listového špenátu

  • 50g nasekaných mandlí

  • 50g nastrouhaného eidamu

  • 50g sýru feta nebo balkánského sýru

  • 1 stroužek česneku

  • citronová šťáva 

  • 0,2 dcl bílého vína

  • plátek másla

  • půl hrníčku jáhlů

  • půl hrníčku zeleného hrášku

  • 1 menší mrkev nakrájená na malé kostičky

Postup

  • Kuřecí prso si nařízneme na kapsu. Ideální je pak položit dlaň na kapsu, abychom cítili, kudy jede nůž. Nesmíme ho propíchnout skrz.

  • vevnitř ho osolíme, opepříme, dáme nastrouhaný česnek, nasekané mandle, trochu eidamu, nadrobený feta sýr a na závěr i špenát. Vždy se snažíme to prstem zastrčit tak, aby všechny suroviny byly rovnoměrně rozprostřeny po celém vnitřku kapsy. 

  • na závěr kapsu propíchneme párátkem, abychom měli jistotu, že nám nevyteče. 

  • poté kapsu osolíme a opepříme i zvenčí

  • kapsu také pokapeme citronem

  • na rozpálenou pánev si dáme trochu oleje a přidáme prso, které zatáhneme ze všech stran

  • po opečení vypneme sporák a přilijeme víno a přidáme plátek másla, který necháme jen volně rozpustit

  • kapsu i s výpekem přendáme do pekáčku a pečeme  v troubě na 200 stupňů asi 20-30 minut. 

  • Výpek si přendáme na pánev a zredukujeme do hustší konzistence. Nakonec vypneme a opět přidáme plátek másla. 

  • jáhly si dáme vařit spolu s mrkví a hráškem do vroucí osolené vody po dobu zhruba dvaceti minut. 

TIP

  • Kapsa se vám bude lépe dělat z čerstvého masa, protože je více baculaté. Mražené díky zmrazeným krystalkům vody přijde o strukturu a kapsa se může trhat.

Přehrajte si celý recept zde:

O autorovi – Lukáš Erlebach

Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

Přidat na Seznam.cz

Pomazánka z míchaných vajíček

ARCHIV ČLÁNKŮ
Follow Me