salát Coleslaw

Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová

 salát Coleslaw

Počet porcí

6

porci
Doba přípravy

10

minut
Kalorie

72

kcal

Suroviny

  • 0,5kg bílého zelí

  • 3 mrkve

  • 1 cibule

  • zakysaná smetana

  • lučina

  • kmín

  • sůl

  • pepř

Postup

  • zelí si nakrouháme na jemné nudličky, popřípadě můžeme nastrouhat na hrubém struhadle.

  • na jemném struhadle pak nastrouháme cibulku a mrkev

  • v míse si smícháme lučinu, zakysanou smetanu, sůl a pepř

  • nakonec přidáme zelí, mrkev a cibuli

  • vše necháme uležet alespoň hodinu, ideálně však přes noc.

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz
    ARCHIV ČLÁNKŮ