Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová

Zeleninové hranolky bez smažení s domácí tatarkou

Počet porcí

4

porce
Doba přípravy

45

minut
Kalorie

42

kcal

Suroviny

  • 1 celer

  • 3 mrkve

  • 1 řepa

  • 2 stroužky česneku

  • sušený česnek

  • nakládané okurky

  • 1 cibulka

  • zakysaná smetana

  • rozmarýn

  • sůl

  • pepř

  • olivový olej

Postup

  • Celer, mrkev a řepu oloupeme a nakrájíme na zhruba centimetrové hranolky. Všechny hranolky osušíme papírovou utěrkou do sucha. 

  • po usušení je okořeníme solí, pepřem, rozmarýnem, sušeným česnekem a kapkou olivového oleje. Poté pořádně promícháme.

  • Hranolky rozvrstvíme na vymazaný plech a dáme do trouby a pečeme při 200 stupních zhruba 20 minut

  • na domácí tatarku si nasekáme najemno okurku a cibulku (můžeme i nastrouhat na hrubém struhadle) a smícháme se zakysanou smetanou. Dochutíme solí, pepřem a můžeme přidat i trochu hořčice nebo citronové šťávy. 

    TIP

    Celý recept si můžete přehrát zde: