Velikonoční nádivka s krůtím masem

Velikonoční nádivka s krůtím masem

Servings

4

servings
Doba přípravy

60

minut
Kalorie

149

kcal

Suroviny

  • 200g celozrnného toastového chleba

  • 250g eidamu

  • 300g krůtích prsou

  • 2 mrkve

  • 2 nízkotučného mléka

  • 1 nízkotučný jogurt

  • 100g hrášku

  • 3 stroužky česneku

  • 3 bílky

  • 3 žloutky

  • 1 porek

  • olej

  • sůl

  • pepř

Postup

  • Krůtí maso nakrájíme na malé nudličky, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný česnek a jogurt. Vše pořádně promícháme.

  • Dále přidáme hrášek, na malé kostičky nakrájenou mrkev, najemno nasekaný pórek, na kostičky nakrájený sýr a vše opět promícháme.

  • V jiné míse si v mléku rozmícháme žloutky a špetku soli. Poté do mléka vložíme na kostičky nakrájený toastový chléb tak, aby se celý nasákl.

  • V další míse si pak do bílku přidáme sůl a pepř a vyšleháme si sníh. 

  • Nyní smícháme první směs s rozmočenými kostkami toastového chleba a po promíchání opatrně zamícháme i sníh.

  • Vše přendáme do vymazaného pekáčku a dáme péct na 170 stupňů na 30-60 minut v závislosti na tom, jak vysokou nádivku máme a jak peče naše trouba.

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me