Pečené kuřecí stehno na středomořský způsob

Pečené kuřecí stehno na středomořský způsob

Počet porcí

2

porce
Doby přípravy

10

minut
Doba vaření

90

minut
Kalorií

145

kcal

Suroviny

  • 2 kuřecí stehna

  • 1 kapie

  • hrst bazalky

  • šťáva z 1 citronu

  • trocha másla

  • 5 rajčat

  • 2 jarní cibulky

  • sůl

  • pepř

Postup

  • Rajčata, kapii a jarní cibulku si pokrájíme na střední kostky

  • Kuřecí stehna si přes kůži lehce nakrojíme, osolíme a opepříme.

  • Do pekáčku dáme trochu másla, nakrájenou kapii, rajčata a jarní cibulku a navrch natrháme trochu čerstvé bazalky, popř. dáme sušenou.

  • Dobře promícháme a poté položíme dvě kuřecí stehna přímo na zeleninu.

  • Pečeme v předehřáté troubě na 150 stupňů po dobu asi hodiny a půl. Jde o to, aby se nám již vytvořila hnědá kůrka.

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me