Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka

Počet porcí

6

porcí
Doba přípravy

20

minut
Kalorie

54

kcal

Suroviny

  • 8 vajíček na tvrdo

  • 2 PL plnotučné hořčice

  • 2 PL zakysané smetany

  • 1 aspik v prášku

  • 3 mrkve

  • 4 nakládané okurky

  • 2 PL nakládané papriky

  • 2 jarní cibulky

  • sůl

  • pepř

Postup

  • Do vody vložíme vajíčka a přivedeme k varu. Jakmile se voda vaří odpočítáváme 12 minut a poté vajíčka vložíme do ledové vody, abychom je mohli jednoduše oloupat.

  • Mrkev si nakrájíme na malé kostičky a povaříme ve vodě do měkka.

  • V míse si smícháme najemno nakrájené okurky, papriku, najemno nasekanou jarní cibulku, zakysanou smetanu, hořčici, sůl, pepř, uvařenou mrkev a na kostky nakráená vajíčka.

  • Poté vezmeme aspik v prášku a dáme ho do vývaru z mrkví, rozmícháme a zahřejeme, aby se rozpustil. Nevaříme.

  • Nakonec aspik nalijeme do mísy a vše pořádně promícháme. Dáme do formy na biskupský chlebíček nebo do mísy a necháme alespoň 3 hodiny v chladu ztuhnout.

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    Pomazánka z míchaných vajíček

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me