POSLECHNĚTE SI CELÝ ČLÁNEK ZDE:

Foto: Pixabay

Pivo je v naší republice považováno za tekutý chléb a je velice úzce spjato s naší národní kulturou i naší historií. Mnoho lidí ho navíc konzumuje prakticky každý den. Chtěli jsme se proto blíže podívat na to, co se děje, když konzumujete pivo místo vody.

Hned zpočátku bychom si ale měli uvědomit, že i když je pivo nízkoalkoholickým nápojem, stále alkohol obsahuje a alkohol je nejen vysoce kalorický, ale také vysoce močopudný prvek. Tím ale dochází k dehydrataci organismu. Už zde pak narážíme na první problém, protože místo toho, co voda hydratuje naše tělo, tak pivo ho vlastně dehydratuje.

Foto: Pixabay

PIVO JE TEKUTÝ CHLÉB, OPRAVDU?

Zatímco o chlebu můžete přežít skutečně velice dlouho, tak u piva byste měli problém. Po několika měsících by se vám objevila nemoc starých námořníků zvaná kurděje, kterou způsobuje dlouhodobý nedostatek vitamínu C. Člověk trpící kurdějemi má krvácivé dásně, krvácení pod kůží, do svalů i do nehtových lůžek.

V praxi to pak vypadá, že pivo může nahradit v malém množství vodu, zvláště pokud vás osvěží. Nicméně při pravidelné konzumaci může dojít k dehydrataci. Nemůžeme však souhlasit s tím, že by pivo bylo tekutý chléb, protože pokud by pivo bylo jediným prvkem ve vašem jídelníčku, vystavujete se vážnému riziku kurdějí.

Zdroj: BlackTailNYC.com (odkaz)