Hospodská cmunda po kaplicku

Hospodská cmunda po kaplicku

Počet porcí

1

porce
Doba přípravy

20

minut
Calories

185

kcal

Suroviny

  • 2 cibule

  • 3 brambory

  • 10 dkg uzené krkovice

  • hrst zelí

  • 3 vejce

  • strouhanka

  • 2 stroužky česneku

  • sůl

  • pepř

  • kmín

  • majoránka

Postup

  • nastrouháme si omyté brambory se slupkou - jednu na hrubém struhadle a zbytek na jemném

  • zhruba dvě lžíce nastrouhaných brambor si odebereme na zahuštění zelí. Do brambor přidáme jednu nasekanou cibulku, 3 vajíčka, dva stroužky česneku, sůl, pepř, kmín, majoránka a trochu strouhanky. 

  • na pánev si dáme rozpálit na střední plamen trochu oleje a dáme si péct mírně první bramborák. 

  • na zelí si rozpálíme druhou pánev s olejem a dáme jednu nasekanou cibuly, přidáme trochu kmínu, přidáme česnek, opepříme a osolíme. 

  • když je cibule do hněda, přidáme tu odebranou nastrouhanou bramboru a necháme cca 5 minutek opékat. Poté přidáme již kysané zelí s trouchou té šťávy od zelí a necháme propékat, dokud ta šťáva nezhoustne. 

  • uzenou krkovici můžeme ohřát jen na vodě, v mikrovlnce nebo opéct na pánvi. 

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    Hovězí gulášek

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me