Odlehčená omáčka Bolognese

Odlehčená omáčka Bolognese

Počet porcí

4

porce
Doba přípravy

20

minut
Kalorie

84

kcal

Suroviny

  • 1 krájená rajčata z konzervy

  • 1 rajče

  • šťáva z půky citrónu

  • 2 mrkve

  • 1 cuketa

  • 1 jarní cibulka

  • lahůdkové droždí

  • 1 PL sójové omáčky

  • hrst červené čočky

  • parmezán

  • špagety

  • 1/2 celeru

  • 2 bobkové listy

  • sůl

  • pepř

  • bazalka

Postup

  • veškerou zeleninu si musíme pokrájet na stejné drobné kostičky, zn. mrkev, celer, cibuli, cuketu, jarní cibulku a rajčata

  • do hlubší pánve si dáme rozehřát olej a přidáme si tam mrkev, celer, cibuly a dva bobkové listy a lehce zarestneme. Když povrch začíná být sklovatý, tak osolíme a opepříme.

  • dále přidáme cuketu a dál pečeme. Po krátké době přidáme i rajčata a sekaná rajčata z konzervy. Vše pořádně podusíme a podlijeme zeleninovým vývarem nebo vodou a přidáme červenou čočku, lahůdkové droždí, sójovou omáčku a citrónovou šťávu

  • opět promícháme a necháme zhruba 10 minut provařit, než čočka změkne. Když vypneme plotnu, natrháme volně jen pár lístků bazalky, ale již nevaříme.

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    Hovězí gulášek

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me