Pečený pstruh na másle s bylinkami

Pečený pstruh na másle s bylinkami

Počet porcí

1

porce
Doba přípravy

20

minut
Kalorie

127

kcal

Suroviny

  • 1 pstruh

  • máslo

  • sůl

  • pepř

  • 1 citron

  • 2 stroužky česneku

  • pažitka

  • petrželka

  • olivový olej

Postup

  • bylinky si nasekáme na jemno a v hmoždíři si je utřeme spolu s česnekem, solí, pepřem a trochou oleje

  • títmo pestem naplníme dutinu u pstruha a dáme pozor, aby bylo všude

  • dále tam vložíme půl plátky citrónu

  • rozpálíme si pánev s trochou oleje a pstruha zde necháme 5 minut z každé strany zatáhnout

  • poté ho přendáme od pekáčku, dáme na něj trochu másla a strčíme ho do předehřáté trouby na 200 strupňů asi na 10 minut

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    Hovězí gulášek

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me