Pórková polévka

Pórková polévka

Počet porcí

6

porcí
Dobra přípravy

15

minut
Kalorie

43

kcal

Suroviny

  • 1 pórek

  • 1 cibule

  • plátek másla

  • zakysaná smetana

  • 1 l zeleninového vývaru

  • sůl

  • pepř

Postup

  • nakrájíme si cibuli a pórek klidně na menší kousky.

  • v hrnci si rozpustíme máslo a opečeme cibuli do sklovata. Poté přidáme i pórek.

  • vše osolíme a opepříme a necháme pórek podusit. Poté zalijeme zeleninovým vývarem.

  • necháme vařit zhruba 15 minut. Pak rozmixujeme a přidáme zakysanou smetanu. 

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    Hovězí gulášek

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me