POSLECHNĚTE SI CELÝ ČLÁNEK ZDE:

Foto: Pixabay

Každý, kdo má trochu rád pálivé, jistě zná i oblíbenou ostrou omáčku Sriracha s typickým kohoutem na přední straně. Nyní se však proslýchá, že by výrobce této celosvětově známé omáčky měl mít problém. Údajně měl totiž pozastavit výrobu všech svých produktů. Jeho odůvodnění je však celkem logické.

Chybí mu totiž naprosto základní surovina – chilli papričky. Oblíbená chilli omáčka se používá téměř v každé restauraci a je v milionech domácností po celé světě. Pokud se však nepodaří obnovit dodávky chilli papriček, může to znamenat i dočasný či stálý výpadek a nedostatek této omáčky v regálech obchodů.

Foto: Pixabay

Firma doslova uvedla: „Již 24. července 2020 jsme všem našim přímým zákazníkům odeslali e-mail s tím, že nemáme v nabídce dostatek chilli papriček. Počasí v současné době ovlivňuje kvalitu našich chilli papriček, a proto teď čelíme mnohem závažnějšímu nedostatku.“

Bez dostatku chilli papriček nemůže logicky výrobce vyrábět ani jeden ze svých produktů. Veškeré objednávky, které firma obdržela do 19. dubna by měly prý být vyřízeny nejdříve v průběhu září. Výpadek se tak týká nejen Srirachi, ale také Chilli Garlic nebo Sambal Oelek. Hlavním dodavatelem chilli papriček pro tohoto výrobce jsou pěstitelé z Mexika, které v současné době sužuje velké sucho. I když chilli papričky nepotřebují příliš vody, tak extrémní sucho jim také škodí.

Zdroj: tn.nova.cz (odkaz)