Foto: Pixabay

Léto je v plném proudu a místy dosahuje teplota i tropických hodnot. V létě pak mnozí z nás odjíždějí na dovolenou někam k moři a bez moře si nedovedou léto představit. Tito lidé si pak ani neuvědomují, o co vlastně přicházejí, když odjíždějí z naší krásné země. U moře totiž mají pouze jedno malé letovisko se špinavou pláží a několika málo restauracemi. Vše je navíc závislé na tom, zda tam je hezké počasí, protože v opačném případě sedí na miniaturním pokoji a nudí se.

To se vám u nás nemůže stát. Na rozdíl od přímořských letovisek je totiž u nás nejrůznějších památek a turistických atrakcí tolik, že to ani za celý život nemůžete stihnout navštívit. Jednou z nejpopulárnějších oblastí vůbec je pak bez pochyby malebný moravský kraj Pálava.

Foto: Pixabay

Rozprostírají se zde nekonečné vinice s decentně umístěnými kapličkami a typickými lidovými vískami. Na Pálavě je pak možné nalézt i nádherná barokní stavení, ve kterých je možné se ubytovat a prožít dovolenou vašich snů. Ideální pak je, když se jedná o nějaký hezký vinařský dům v oblasti Pálavy.

Přesně tyto parametry splňuje Vinařství Holánek, které provozuje Vinařství na staré faře. Toto vinařství pak spadá do mikulovské podoblasti a nabízí kombinaci nádherného historického prostředí, množství cyklostezek, turistických atrakcí a vinných sklepů, kde je možnost ochutnat v romantickém prostředí chuť okolních vinic.

Konkrétně vinný sklep fungující na Staré faře je starý více než 200 let a tato historická atmosféra z něj dýchá. Nejedná se přitom pouze o vinný sklípek, ale o vinný sklípek s možností ubytování. Nemusíte se proto obávat, jak se dostanete po degustaci vína na pokoj nebo nedej bože abstinovat a koukat, jak jiní degustují a vy nemůžete, protože zajišťujete odvoz. Není zkrátka nic lepšího, než se projet mezi vinicemi na kole, dát si oběd v příjemné restauraci a večer okusit degustaci místní úrody spolu se svými blízkými.