Bramborovo tvarohové jahodové knedlíky

Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová

Bramborovo tvarohové jahodové knedlíky

Počet porcí

4

porce
Doba přípravy

25

minut
Kalorie

182

kcal

Suroviny

  • 1 vejce

  • 12 jahod

  • 350 g uvařených brambor

  • 200 g nízkotučného tvarohu

  • sůl

  • cukr

  • 350 g hrubé celozrnné mouky

  • tvaroh na strouhání

Postup

  • Uvařené brambory si nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, vajíčko, sůl, cukr a tvaroh.

  • Nyní vypracujeme hladké těsto a vyválíme si šišku. Z ní si nakrájíme asi centimetrové plátky. 

  • Každý tento plátek si vezmeme do ruky a vytvarujeme na placičku, do které zabalíme omytou a osušenou jahodu. Placičku zavřeme a uválíme kulatý knedlík, dáme pozor na veškeré spoje a prasklinky a pořádně je zaděláme, aby nám jahoda nevytekla do vody.

  • Do hrnce s vroucí vodou přidáme trochu soli, knedlík ještě lehce převálíme v ruce a vaříme 7 minut. Dáme pozor, aby se nám knedlíky nepřilepily ke dnu.

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz
    ARCHIV ČLÁNKŮ