Vylepšené lečo

Vylepšené lečo

Počet porcí

4

porce
Doba přípravy

20

minut
Kalorie

54

kcal

Suroviny

  • 3 kapie

  • 1 červenou papriku

  • 1 bílou papriku

  • 2 červené cibule

  • 3 vajíčka

  • 1 konzervu nakládaných rajčat

  • 0,5 kg rajčat

  • 4 jarní cibulky

  • sůl

  • pepř

  • olej

Postup

  • Papriky, kapie a cibuly nakrájíme na zhruba stejné kostky.

  • V hrnci si rozehřejeme trochu oleje a přidáme cibuly. Když cibule zesklovatí, přidáme všechny papriky a kapii.

  • Když je paprika změklá, cca po 5 minutách, přidáme rajčata a konzervovaná rajčata. Ta stačí pouze vařečkou rozmačkat.

  • Osolíme, opepříme a přilijeme 2 dcl vody a necháme vařit 10 minut.

  • Pak tam rozklepneme vajíčka a nemícháme. Zakryjeme pokličkou a počkáme, až budou vajíčka uvařená. Poté je vařečkou jen roztrháme. 

  • Nakonec vypneme plotnu a přidáme tam na jemno nasekanou jarní cibulku a případně dochutíme.

TIP

  • Konzervovaná rajčata jsou velice důležitá, protože pochází z teplých krajin a tudíž jsou sladší a jejich chuť je intenzivnější.

O autorovi – Lukáš Erlebach

Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

Přidat na Seznam.cz

Hovězí gulášek

ARCHIV ČLÁNKŮ
Follow Me