Česnekový dip

Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová

Česnekový dip

Počet porcí

4

porce
Doba přípravy

5

minut
Kalorie

157

kcal

Suroviny

  • 1 zakysaná smetana

  • 3 stroužky česneku

  • citron

  • sýr typu gervais

  • 1 malý bílý jogurt

  • majoránka

  • rozmarýn

  • petržel

  • sůl

  • pepř

  • olej

Postup

  • V misce si smícháme zakysanou smetanu, šťávu z půlky citronu, nastrouhaný česnek, trochu oleje a všechny bylinky. 

TIP

  • Pro lepší chuť nechejte vychladit alespoň na hodinku, ideálně pak přes noc. Česnek se krásně rozleží.

O autorovi – Lukáš Erlebach

Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

Přidat na Seznam.cz
ARCHIV ČLÁNKŮ