Foto: Pixabay

Před pár lety byly považovány elektrické koloběžky jen za jakousi hračku, která stejně nemá žádný pořádný dojezd a ani nedokáže jet uspokojivou rychlostí. Postupem času se ale začaly objevovat tyto koloběžky v ulicích velkých měst jako alternativa pro turisty k městské hromadné dopravě.

Právě elektrické koloběžky zažily v posledních několika letech velký technologický pokrok a již dávno se nejedná jen o nějakou hračku. Jejich maximální rychlost limituje bohužel naše legislativa, a tak mohou jet maximální rychlostí 25 km/h. Koloběžky tak musejí mít omezovač rychlosti, protože jinak by mohly jezdit i rychleji. V čem ovšem moderní koloběžky vynikají, je dojezd.

Již dávno minuly ty časy, kdy byl dojezd koloběžek pouhých několik málo kilometrů. V dnešní době není žádnou výjimkou dojezd několik desítek kilometrů, a to klidně i přes 80 km. To znamená, že se z elektrické koloběžky může stát klidně plnohodnotná náhrada městské hromadné dopravy nebo i osobního automobilu při cestě do práce. Místo toho, abyste potýkali v zácpách s nedostatkem času, můžete v klidu projet kolem všech aut bez jakýchkoliv problémů.

Nespornou výhodou koloběžek je jejich skladnost, protože po příjezdu do práce nemusíte hledat parkovací místo a platit za něj drahé peníze, ale jednoduše koloběžku složíte a vezmete si ji s sebou do kanceláře či do šatny. Ušetříte tak nejen za benzín, ale i za parkování a ve finále i hromadu času stráveného v zácpách.

Na co je však zapotřebí si dát pozor při nákupu nové elektro koloběžky, je jistě správný dodavatel. Vždy se totiž vyplatí obrátit se na někoho, kdo vám pomůže a poskytne veškerý potřebný servis i záruku. Takovým e-shopem je například unicooltech.cz, který nabízí nejen elektro koloběžky, ale také příslušenství na tato krásná vozítka.