Foto: Pixabay

Téměř každý rodič je rád, když jeho dítě občas chvíli kouká na nějakou pohádku v televizi a on má čas věnovat se sobě, svým koníčkům, úklidu, vaření, atd. Mezi populární dětské animované seriály patří i Peppa Pig, neboli prasátko Pepina, která se svou rodinou slouženou z maminky, tatínka a brášky zažívá různá dobrodružství. 

Nyní ale autoři tohoto pořadu přišli s bláznivou myšlenkou, kterou mnozí odsuzují. V úterý během epizody Families vysílané na Channel 5 totiž vůbec poprvé představili v rámci dětského seriálu pár stejného pohlaví. V rámci tohoto dílu se Pepina setkala s kamarádkou Penny, lední medvědicí, která jí pravila: „Žiju s jednou maminkou a s druhou maminkou. Jedna maminka je doktorka a druhá maminka vaří špagety.“

Foto: Pixabay

Za pořadem stojí již od roku 2004 Mark Baker a Neville Astley. Kritici této epizody uvádějí, že děti sledující tento seriál jsou ve vnímavém věku a měly by se naučit, že normálně jsou pouze rodiny s dvěma rodiči různého pohlaví. LGBTQ komunita naopak tvrdí, že mnoho dětí sledujících tento seriál má naopak dva tatínky nebo dvě maminky.

I když historicky vzato existovali různé sexuální úchylky již ve starém Římě, tak i staří Římané věděli, že základem jejich říše je rodina ve složení maminka, tatínek a dítě. Pokud by se Řím skládal jen z tatínků, nikdy by asi říše nevzrostla. V poslední době se z těchto sexuální orientací stává spíše trend a LGBTQ komunita je akorát více slyšet. 

Z pohledu psychologie pak mohou dětí mít akorát zmatenou představu o tom, co je rodina. Dneska to už dospělo možná až k antidiskriminaci, kdy člověk s nesouhlasným názorem je odsuzován. 

Pozn. red. – každý má právo na názor, a to nejen souhlasný, ale i opačný. 

Zdroj: SeznamZprávy.cz (odkaz)