Foto: Pixabay

Také to milujete – sedět si venku, koukat na oblohu, pozorovat plující mraky, dát si něco dobrého k pití a k tomu si třeba přihodit krásné maso na gril. Přesně takto si mnozí představují ideální léto. Takové venkovní posezení je většinou spojeno s příjemně stráveným časem a rodinou pohodou.

Bohužel tato oblíbená kratochvíle je spojena s hezkým nebo při nejmenším přívětivým počasím. Proto se také směřují tato posezení na léto. Naštěstí existuje jedno řešení, jak si můžete prodloužit krásné chvíle strávené společně venku i přes celý podzim. Odpovědí je zahradní altánek.

Altánek je totiž skvělý vynález, který můžete postavit klidně doprostřed zahrady, jako hlavní součást prostoru, nebo ho ukrýt klidně někde do rohu či přistavět ke stěně baráku. Možností je mnoho a fantazii se meze nekladou, ať se jedná o konstrukci, rozměry, vzhled či použitý materiál.

Na druhou stranu nemusíte mít altánek, jako ze zámku, pokud hledáte jen místo, kde si můžete v klidu grilovat. Altánek může také stát bez obvodového zdiva a v takovém případě ho můžete využít jako přístřešek pro váš automobil či jízdní kolo. Ovšem na zahradě se nejčastěji využívá se zábradlím ze třech stran.

Dřevo na zábradlí může také být různě dekorováno či může obsahovat různé průhledy. Pokud máte jednu ze stran závětrnou, tak si necháte altánek vyrobit s plným zakrytím všech třech stran. Posledním bodem, na co se určitě při výběru vhodného altánku zaměřit, je také střecha.

I zde totiž nabízí trh hned několik variant v závislosti na tom, co se vám hodí k domu či k zahradě. Nejčastěji ale lidé preferují klasickou dřevěnou střechu, popřípadě střechu z asfaltového šindele. Na závěr bychom vám chtěli ještě doporučit jednu vychytávku. Pokud nechcete, aby vám sousedi hladově koukali na grilovanou krkovičku, kterou připravujete na podzim ve svém altánku, zamyslete se nad zahradním plotem, kterým by byl o pár centimetrů vyšší, než váš soused.