Mrkvová pomazánka

Mrkvová pomazánka

Počet porcí

6

porcí
Doba přípravy

5

minut
Kalorie

133

kcal

Suroviny

  • 4 jarní cibulky

  • 0,5 kg mrkve

  • 1 sýr typu Gervais

  • 1 zakysaná smetana

  • citron

  • sůl

  • pepř

Postup

  • Jarní cibulku nasekáme na jemno a mrkev nastrouháme na jemném struhadle. 

  • V misce si smícháme gervais, zakysanou smetanu, sůl a pepř a zakápneme citronovou šťávou.

  • Postupně přidáme i mrkev a cibulku a pořádně promícháme. 

TIP

  • Pro lepší chuť necháme odležet v lednici minimálně hodinu, ideálně však přes noc.

O autorovi – Lukáš Erlebach

Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

Přidat na Seznam.cz

Ovocný svařák

AUTOR: TVORBAWEBU.TOP

DALŠÍ ČASOPISY

IT pro Tebe

ARCHIV ČLÁNKŮ
Follow Me