Grilované zlatavé kuře na pivu

Grilované zlatavé kuře na pivu

Počet porcí

4

porce
Doba přípravy

130

minut
Kalorie

128

kcal

Suroviny

  • 1 chlazené kuře

  • 3 mrkve

  • 1 citrón

  • kousek celeru

  • 1 cibule

  • mletá paprika

  • chilli

  • rozmarýn

  • kmín

  • sůl

  • pepř

  • olej

  • 1 dcl piva

  • 1 PL medu

  • 2 stroužky česneku

Postup

  • V misce smícháme citron, chilli, rozmarýn, kmín, sůl, pepř, pivo, trochu oleje, pivo, med a stroužky česneku.

  • Celer, mrkev a cibuli oloupeme a překrojíme na čtvrtiny. Tuto zeleninu pak dáme dovnitř kuřete a v případě potřeby kuře svážeme špagátkem. 

  • Kuře potřeme marinádou a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů na dvě hodinky. Během pečení či grilování pravidelě potíráme marinádou. 

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    Ovocný svařák

    AUTOR: TVORBAWEBU.TOP

    DALŠÍ ČASOPISY

    IT pro Tebe

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me