Škubánky s rumovými povidly

Škubánky s rumovými povidly

Počet porcí

4

porce
Doba přípravy

30

minut
Kalorie

153

kcal

Suroviny

  • 800g brambory

  • 1 PL medu

  • 150g polohrubé mouky

  • máslo

  • rum

  • povidla

  • mletý mák

Postup

  • Povidla rozmícháme s trochou rumu

  • Brambory uvaříme do měkka

  • Po uvaření slijeme vodu a brambory rozšťoucháme, přidáme med, zasypeme moukou a zalijeme scezenou vodou z brambor jen do výše brambor. 

  • Přikryjeme pokličkou a necháme cca 15 minut tzv. zapařit. Pak těsto zamícháme a lžící namočenou v rozpuštěném másle vytvoříme škubánky, noky - viz videorecept.

  • Hotové škubánky posypeme mákem a polijeme povidli s rumem.

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    Ovocný svařák

    AUTOR: TVORBAWEBU.TOP

    DALŠÍ ČASOPISY

    IT pro Tebe

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me