Foto: Pixabay

V praxi se dá říci, že na přípravě bramborové kaše se prakticky nedá nic zkazit, když víte, jak na to. Brambory oškrábeme a nesmíme je zapomenout pořádně propláchnout, aby se smyl přebytečný škrob. Doporučujeme je také nechat chvíli ve vodě. Následně brambory standardně uvaříme ve vroucí osolené vodě.

Nejlepší je brambory trochu více rozvařit, aby nám to šlo lépe ručně šťouchat. Následně vezmeme klasické „šťouchadlo“ a vypracujeme co nejjemnější kaši. Následně brambory osolíme a přidáme na půl kila brambor zhruba 50 g másla. Dále kaši zpracováváme, ale již metličkou či ručním šlehačem.

Foto: Pixabay

Když je máslo zašlehané, přiléváme vlažné plnotučné mléko dle potřeby. Je nutno přilévat postupně, protože po chvilce vždy kaše vlivem škrobu ještě trochu zhoustne. V této fázi již máte výbornou bramborovou kaši. I ta se však dá ještě vylepšit, a to například jarní cibulkou nebo opečenou cibulkou.

Bramborovou kaši si můžete vylepšit dále třeba pažitkou či malou špetkou muškátového oříšku. Nic ale nezkazíte ani přidáním nastrouhaného sýra, parmezánu či čedaru. Výsledkem je pak krémová a uhlazená kaše s jemně oříškovou chutí. Rozhodně se ale nemusíte bát nechat kaši takovou, jaká je – tzn. přírodní s máslovou chutí. Jako od babičky.

Zdroj: AAZdravi.cz (odkaz)