Vepřové s pivem na kořenové zelenině

Vepřové s pivem na kořenové zelenině

Počet porcí

4

porce
Doba přípravy

140

minut
Kalorie

183

kcal

Suroviny

  • 0,5 kg vepřových kostek

  • 10 dkg mrkve

  • 10 dkg celeru

  • 10 dkg petržele

  • 30 dkg brambor

  • 2 cibule

  • 4 bobkové listy

  • 6 kuliček nového koření

  • 1 ČL celého pepře

  • pepř

  • 1 pivo

  • sůl

  • kmín

Postup

  • Nejdříve ze všeho si okořeníme maso kmínem, solí a pepřem a maso promícháme.

  • Pánev si rozpálíme, přidáme na ní trochu oleje a maso. To opečeme do zlatova.

  • Opečené maso dáme do nějaké misky a do pánve s výpekem dáme cibuli nakrájenou na kostičky. 

  • Když je cibule sklovatá, přidáme nové koření, bobkový list, celý pepř a nějakou bylinku ze zahrádky, třeba rozmarýn. 

  • Když je cibule lehce nahnědlá, přidáme kořenovou zeleninu, tzn. brambory, celer, petržel a mrkev.

  • Zeleninu zrhuba 10 minut dusíme a poté přidáme zpět opečené maso a promícháme.

  • Vše zalijeme půl litrem piva a dáme to celé do předehřáté trouby na 160 stupňů asi na dvě hodinky. 

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    Ovocný svařák

    AUTOR: TVORBAWEBU.TOP

    DALŠÍ ČASOPISY

    IT pro Tebe

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me