Poctivá zelňačka s klobásou

Poctivá zelňačka s klobásou

Počet porcí

4

porcí
Doba přípravy

30

minut
Kalorie

45

kcal

Suroviny

  • 3 cibule

  • 3 brambory

  • kysané zelí

  • 3 bobkové listy

  • 7 kuliček nového koření

  • 3 stroužky česneku

  • šunková klobása s vyším podílem masa

  • kmín

  • mletá paprika

  • chilli

Postup

  • V hrnci rozpálíme olej a dáme tam najemno nasekanou cibuli. 

  • Když je cibule do sklovata opečená, cca po 10 minutách, přidáme bobkový list a nové koření a opékáme do hněd

  • V tomto momentě přidáme na kolečka nakrájenou šunkovou klobásu, kmín a zamícháme a dál pečeme.

  • Nyní přidáme zelí, které jsme si předem překrojili na menší kousky, aby se akorát vešlo na lžíci. Můžeme také přilít i tu vodu.

  • Po zhruba pěti minutách přidáme 2 ČL mleté papriky a kdo má rád pikantnější, může přidat i trochu chilli. Osolíme, opepříme. 

  • Papriku opékáme jen minutku, aby nezhořkla a zalijeme to vodou nebo vývarem (zeleninovým, hovězím nebo z uzených kostí).

  • Když máme zalito, přidáme nastrouhanou bramboru, která nám to zahustí. Dále přidáme dvě brambory na kostičky a trochu česneku. 

  • Zelňačku vaříme dokud nezměknou brambory.

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    Ovocný svařák

    AUTOR: TVORBAWEBU.TOP

    DALŠÍ ČASOPISY

    IT pro Tebe

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me