Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová 

Vynikající bramboračka

Počet porcí

6

porcí
Doba přípravy

45

minut
Kalorie

60

kcal

Suroviny

  • 6 středních brambor

  • 2 mrkve

  • 2 petržele

  • 10 dkg celeru

  • 1 cibule

  • hrst hub

  • libeček

  • sůl

  • pepř

  • majoránka

  • 4 kuličky nového koření

Postup

  • Do hrnce si dáme vodu a přidáme do ní kořenovou zeleninu, cibuli, brambory, houby, půl lžičky kmínu, majoránku, sůl, pepř a jednu nastrouhanou bramboru na zahuštění. 

  • Polévku přivedeme pomalu k varu a vaříme do změknutí zeleniny, cca 45 minut.

  • Na závěr dochutíme libečkem a můžeme přidat i trochu nastrouhaného česneku.

TIP

  • Někdo zeleninu opéká před tím, než ji dá do vody. Tím ale získáme nasládlou chuť, která není vždy výhodou v kombinaci třeba s česnekem.