Foto: Pixabay

Proč začít s plaváním?

Plavání je skvělým způsobem, jak přirozeně posílit zanedbané jádro těla, které vás udržuje vzpřímené a často ovlivňuje bolesti zad. Navíc je bazén téměř v každém městě, vstupné není drahé a můžete začít plavat ještě dnes. Tak proč to nezkusit? Pohybem ve vodě se dá dokonce i zhubnout, pokud víte, jak na to. Přemýšlíte nad tím, jak zhubnout plaváním? Zkuste další alternativy, jako například aqua-aerobik anebo jen plavání s protiproudem, při kterém posílíte paže.

Bez změny jídelníčku to nepůjde

Kromě plavání je dalším skvělým způsobem, jak se dostat do formy, změna stravy. Zdravá strava a pravidelné cvičení vám pomohou zhubnout, zlepšit svou kondici a snížit riziko vzniku nemocí souvisejících s obezitou. Chcete-li se ujistit, že se stravujete zdravě, vyhněte se zpracovaným potravinám, sladkým nápojům a nadměrnému množství nasycených a nezdravých tuků. Místo toho se zaměřte na konzumaci velkého množství ovoce, zeleniny, libových bílkovin a celozrnných výrobků. A nezapomínejte na hydrataci – pijte každý den velké množství vody.

Sáhněte po doplňcích stravy

Bát se nemusíte ani guarany, která vás nabije energií a zrychlí váš metabolismus. Je to skvělý způsob, jak zajistit, že během tréninku nebudete unavení. Navíc vám také pomůže zhubnout, protože spálíte více kalorií. Pomoci si můžete i užíváním ženšenu, který zejména pánové milují pro jeho podporu úrovně hladiny testosteronu. Ženšen je však vhodný i pro ženy, kterým harmonizuje taktéž hormonální soustavu a dokáže je příjemně vyladit. Ženšen lze užívat také společně s dalšími bylinami, jako je zázvor, česnek nebo kurkuma. I ty dokážou podpořit metabolismus a úroveň energie v organismu. Nepřehánějte to však s dávkováním, zejména v případě, že jednotlivé bylinky kombinujete. Mohli byste mít potíže s usínáním a relaxací.