Foto: Pixabay

Tyto dárky pak můžete využít nejen k Vánocům, ale také k svátkům a narozeninám. Velkou výhodou, mimo nízké pořizovací ceny, je i fakt, že vás může výroba dárků začít bavit a třeba i díky tomu naleznete nový koníček.

Domácí vaječný likér

Určitě se shodneme na tom, že vaječný likér k Vánocům celkem neodmyslitelně patří. Jeho výroba pak není nikterak složitá a pokud tam nepřidáte alkohol, může to být dobrý dárek i pro děti nebo i možnost, jak děti zabavit při výrobě. Postup výroby je následující – připravte si dvě plechovky salka a rum. Salko neotevíráme, ale ponoříme do vroucí vody a dvě hodiny budeme vařit.

Tím nám zkaramelizuje. Uvařené salko pak rozmixujte s rumem a můžete přelít do vyvařených skleněných lahví. Hrdlo pak můžete zalít pečetním voskem nebo ovázat špagátem s cedulkou. Rozhodně neuškodí přidat nějaké stylové věnování.

Čajový strom

Na čajový strom potřebujeme ruličku, která nám zbyde po kuchyňských ubrouscích. Na tuto ruličku nalepíte od shora dolů různé čajové pytlíčky. Pokud chcete být více kreativní, můžete si koupit sypaný čaj a pytlíčky si sami vyrobit. Váš dárek bude o to stylovější.

Domácí bonboniéra

Bonboniéra je pro někoho až trapný a nudný dárek. To se však netýká vlastnoručně vyrobené bonboniéry. Na ní budete potřebovat buď cukrářské košíčky nebo prázdnou formu z bonboniéry. Dále nakoupíte různé druhy čokolády a posypek. Do košíčku či použitého plata od bonboniéry nalijete čokoládu.

Můžete klidně střídat mléčnou, bílou a hořkou čokoládu a vytvářet ornamenty. Těsné před zaschnutím můžete bonbony ozdobit kokosem, sušeným ovocem nebo podrcenými preclíky. Tyto bonbony pak stačí dát do ozdobné krabičky nebo pytlíčku a originální dárek je na světě.

Cukrový peeling

Jednou z dalších možností pro vhodný dárek je i cukrový peeling, který ocení nejen ženy, ale i muži. Na jeho výrobu potřebujete cukr, kokosový olej a vanilku nebo nějaké esenciální oleje. Vše jednoduše smícháte v jedné nádobě a přelijete do krásné sklenice. Na ozdobnou cedulku pak můžete napsat, jak často by se měl používat, popřípadě jak si udělat peeling nebo scrub celého těla. 

Foto: Pixabay

Sůl do koupele

Můžete hravě a za pár korun vytvořit relaxační prostředek. Vezmete si hrubou mořskou nebo himalájskou sůl a přimícháte do ní pár kapek esenciálního oleje nebo nějaké sušené bylinky. Vhodné jsou uklidňující, jako meduňka, levandule, máta nebo citronová tráva.

Mýdlo

Na mýdlo potřebujete speciální formičku a mýdlovou hmotu, která se dá zakoupit běžně v drogérii nebo na internetu. Většinou je k tomu přiložený i návod. Většinou stačí mýdlovou rozpustit a přidat opět nějaké sušené bylinky jako je měsíček nebo pár kapek esenciálního oleje. 

Náramky

Pokud se jedná o nějakého fancy kamaráda nebo dítě, můžete jim vlastnoručně vyrobit třeba náramek. Při jeho výrobě se nekladou žádné meze a můžete použít korálky, šňůrky a nejrůznější přívěsky. 

Hrneček

Musíte si pořídit nějaký porcelánový hrnek, ideálně bílý, a do misky s teplou vodou nakapete několik kapek barevného laku na nehty. Ten se za chvilku rozpustí. Poté do vody ponoříte hrneček, který se od laku obarví a vytvoří se na něm krásná mozaika. Hrnek můžete lakem i popsat či pomalovat a následně ho pro jistotu můžete zapéct v obyčejné troubě na mírnou teplotu na 20 minut. 

Fotky

Je možné vybrat nějaké krásné fotografie z dovolené, či ze společných zážitků a nechat si je někde vytisknout. Fotky pak můžete umístit do alba nebo do nějaké stylové vámi zdobené papírové krabičky. 

Falešné léky

V praxi se samozřejmě nejedná o léky. ale o různě barevné bonbony, který namícháte a nasypete do sklenice, kterou ozdobíte. Na ní pak umístíte etiketu s nápisem pro studenty, proti hladu, na nervy, atp. 

Šampaňské

Vezměte si láhev šampaňského, všude nalepte dobré bonbony, potom ji celou zabalte do celofánu a navrch dejte žlutou a zelenou mašli. A máte dárek, co vypadá vtipně jako ananas.

Sklenice plná radostí

Na papírky napíšete, proč toho druhého máte rádi, v čem je dobrý a co na něm obdivujete. Můžete přidat vtipné zážitky nebo nějaké fotografie. Celou sklenici pak zavřete a ozdobte. Přidejte samozřejmě pár srdíček a vzkaz, pro koho to je. 

Svíčka

Mnoho lidí má rádo vonné aromatické svíčky, ale jejich pořizovací cena je čím dál větší. Stačí proto, když si vezmete levné čajové svíčky, rozpustíte je a hmotu smícháte s esenciálním olejem. Tuto směs nalijete do skleničky a hlavně nezapomeňte dát doprostřed knot. Váš dárek můžete dozdobit květinami, mušlemi či třpytkami. 

Sušenky

Sladkou sušenkou ještě nikdo nepohrdl. Stačí si napéct ovesné sušenky a pokud je obdarovaný třeba diabetik nebo drží dietu, můžete napéct sušenky ze špaldové mouky a se stévií. Vše dejte do hezké sklenice nebo krabičky a ovázejte ozdobnou mašlí. 

Kniha

Tento dárek je sice časově náročný, ale o to více potěší. Vezmete si nějakou prázdnou knihu nebo blok s tvrdými deskami a vyrobíte takovou kroniku společného života. Můžete tam dát citáty, zážitky, fotky, předměty nebo i vzkazy od přátel. Vašemu partnerovi či partnerce jistě vyjádříte lásku a ocení to možná více, než nějakou halenku. 

Recept v lahvi

Sušenky a sladké pečivo je výborné, ale ne každý je natolik zručný, aby ho zvládl upéct sám. I zde máme dobrou radu – udělejte recept v lahvi. Stačí shromáždit veškeré suroviny na oblíbený koláč nebo dezert a dát je do sklenice. Můžete třeba i všechny sypké věci smíchat dohromady. Sklenici uzavřete a přidejte tam postup, jak se dezert peče. Nakonec vše můžete ozdobit. 

Zdroj: HappyMag.cz (odkaz)