Foto: poskytnuto společností Dr.Protect, se souhlasem společnosti

Ve své domovině je již po staletí považován tento keř za malý zázrak a zužitkovává se z něj prakticky vše, to znamená ovoce, které připomíná malé tykve, dále pak jak koření a hlavně k navození pocitu sytosti. To je vlastně i jeden z hlavních přínosů garcinie, pro který se stává čím dál více vyhledávaná.

Dokáže totiž navozovat pocit sytosti a kontrolovat tělesnou hmotnost. Proto se v následující recenzi zaměříme na nejrůznější benefity, která nám její konzumace může přinést.

Co garcinie obsahuje?

Z klasických vitamínů a minerálních látek stojí za to zmínit obsah vitaminu C a vápníku, které jsou pro fungování našeho organismu nezbytné. Dále bychom zde našli i nejrůznější antioxidanty, které dokážou snížit dopad tzv. oxidačního stresu. Další složkou je pektin přispívající k lepšímu trávicímu ústrojí. Nejvíce ceněnou složkou garcinie je však kyselina hydroxicitonová (HCA) a její sodné a vápenaté soli.

Kyselina hydroxycitronová (HCA)

Kyselina hydroxycitronová se nenachází jen v garcinii, ale také v dalších tropických rostlinách. Tato kyselina optimalizuje metabolizmus tuků a cukrů v těle, protože podporuje snížení syntézy mastných kyselin a dokáže zpomalit lipogenezi neboli ukládání tuků do tukové tkáně.

Jinými slovy dojde ke zpomalení tvorby tuků a organismus je schopen tuk lépe využít jako zdroj energie. Jako vedlejší produkt dochází i ke snížení produkce cholesterolu nebo plazmatického cukru. Zajímavé je, že garcinie zvyšuje i výkonnost.

Foto: Pixabay

Hubnutí s garcinií

Jak již bylo řečeno výše, tak garcinie je ceněná hlavně pro svůj obsah kyseliny hydroxycitronové, která odbourává glukózu při vašem výkonu místo toho, aby se ukládala jako tuk. Obecně pak lze konstatovat, že zlepšuje metabolismus lipidů a sacharidů. Mimo to podporuje garcinie i funkce střev a celého procesu trávení.

Tělesnými procesy dochází také ze zvýšené produkci serotoninu v mozku, což má za následek pocit sytosti. Na serotonin je totiž navázána i tvorba hormonu štěstí, díky kterému také nedochází k emočnímu přejídání. U čínských léčitelů je garcinie využívána pro léčbu nejrůznějších střevních potíží.

Je ale potřeba zmínit, že pro vaše zhubnutí je zapotřebí především změny životního stylu, jídelníčku a pohybové aktivity. Garcinia je pouze prostředek, který vám vaši snahu dokáže velice usnadnit. My jsme si to připravovali jako čaj, ke kterému jsme pro lepší chuť přidali ještě trochu sypaného ovocného čaje.

Velice děkujeme Dr. Protect za poskytnutí tohoto přírodního zázraku.

Zdroj: uživatelské hodnocení Žádný Špeky, informace poskytnuté Dr. Protect