Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Počet porcí

4

porce
Doba přípravy

16

minut
Kalorie

181

kcal

Suroviny

  • 600 g vařených brambor

  • 250 g uzeného masa

  • 250 g hrubé mouky

  • sušený česnek

  • kmín

  • 2 vejce

  • sůl

Postup

  • Uzené maso nasekáme na jemno nebo nameleme v mlýnku či nastoruháme na struhadle. Přidáme kmín a sušený čensek a pořádně promícháme

  • Brambory uvaříme a nastrouháme na jemném struhadle.

  • Přidáme 2 vejce, osolíme a přidáme hrubou mouku a vypracujeme trochu tužší těsto

  • Těsto přendáme na pomoučněný vál a vypracujeme jednu šišku, ze které si nakrájíme na 2 cm plátky

  • Vezmeme jeden plátek a rozmačkémeho a vytvarujeme do placky. Doprostřed dáme 1 ČL uzeného masa a vytvarujeme z těsta kuličku/knedlíček

  • V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu a dáme knedlíky vařit. Jakmile jsou uvařené, vyplavou na povrch -cca za 6-8 minut

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    Ovocný svařák

    AUTOR: TVORBAWEBU.TOP

    DALŠÍ ČASOPISY

    IT pro Tebe

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me