Křupavé a obzvláště vypečené houstičky

Křupavé a obzvláště vypečené houstičky

Počet porcí

8

porcí
Doba přípravy

30

minut
Kalorie

180

kcal

Suroviny

  • 40 dkg uvařených brambor

  • 15 dkg uzeného masa

  • sušený česnek

  • 70 g másla

  • 200 g polohrubé mouky

  • sůl

  • pepř

  • lněné semínko

  • sezamové semínko

  • kypřící prášek do pečiva

Postup

  • Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme nasekané uzené maso, 1 ČL sušeného česneku, máslo, sůl, pepř, 2 ČL kypřícího prášku do pečiva, mouku a vše pořádně promícháme.

  • Z těsta si uděláme jednu šišku, kterou si rozkrojíme na třícentimetrové plátky.

  • Každý tento díl si rozdělíme na třetiny, ze kterých si vyválíme tři stejné prameny, ze kterých upleteme houstičku ve stylu copanu.

  • Housky si přendáme na vymazaný plech nabo na pečící papír a potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamovým a lněným semínkem. 

  • Dáme to celé do předehřáté trouby na 180 stupňů na 15 - 20 minutek.

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    Ovocný svařák

    AUTOR: TVORBAWEBU.TOP

    DALŠÍ ČASOPISY

    IT pro Tebe

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me