Míchaná vajíčka podle Alžběty II.

Míchaná vajíčka podle Alžběty II.

Počet porcí

2

porce
Doba přípravy

15

minut
Kalorie

166

kcal

Suroviny

  • 3 vajíčka

  • 1 dcl mléka

  • trochu másla

  • muškátový květ

  • citrónová kůra

  • sůl

  • pepř

Postup

  • Vejce si vyšleháme společně s mlékem, solí a pepřem

  • Na pánvi rozpustíme máslo a nalijeme tam vajíčka. Pečeme na mírném plameni

  • Nechte vždycky vajíčka lehce přichytnout ke dnu a pak lehce odrýpnout - udělá to vajíčka daleko vláčnější

  • Když jsou lehce tuhá, přidáme muškátový květ a citronovou kůru a zamícháme.

  • Servírujeme, dokud nejsou ještě zcela suchá a ozdobíme bylinkami - pažitkou, petrželkou, atd.

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    Ovocný svařák

    AUTOR: TVORBAWEBU.TOP

    DALŠÍ ČASOPISY

    IT pro Tebe

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me