Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová 

Voňavý svařák podle 200 let starého receptu od Rettigové

Počet porcí

6

porcí
Doba přípravy

10

minut
Kalorie

104

kcal

Suroviny

  • 1 pomeranč

  • 1 citron

  • 1 l červeného vína

  • badyán

  • celá skořice

  • 10 dkg třtinového cukru

  • 1 ČL hřebíčku

Postup

  • Pomeranč a citron nakrájíme na centimetrové plátky a vložíme do hrnce.

  • Zalijeme vínem, přidáme cukr, hřebíček, skořici a badyán a pomalu přivádíme k varu za stálého míchání - pozor, aby se cukr na dně nepřipálil.

  • Po pěti minutách se začne objevovat lehká pěna na hladině, a to je ten moment, kdy to máte stáhnout z plotny.