Vylepšený chleba ve vajíčku

Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová 

Vylepšený chleba ve vajíčku

Počet porcí

2

porce
Doba přípravy

10

minut
Kalorie

160

kcal

Suroviny

  • 5 vajec

  • sůl

  • pepř

  • 10 dkg eidamu

  • 1/2 červené papriky

  • 1 jarní cibulka

  • 4 krajíce celozrnného toastového chleba

Postup

  • Vajíčka si v misce rozšleháme a přidáme do nich sůl, pepř, nastrouhaný eidam, najemno nasekanou červenou papriku a jarní cibulku. 

  • Vše promícháme a vytvoříme těstíčko, ve kterém obalíme krajíc toastového chleba.

  • Rozpálíme pánev buď na sucho nebo dáme trochu oleje. Toastový chléb opékáme z obou srtan do zlatova.

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz
    ARCHIV ČLÁNKŮ