Křupavé a vláčné kokosky

Křupavé a vláčné kokosky

Počet porcí

10

porcí
Doba přípravy

15

minut
Kalorie

471

kcal

Suroviny

  • 4 vejce

  • kůra z půlky pomeranče

  • 125 g nízkotučného tvarohu

  • 200 g kokosu

  • 1 čokoláda na vaření

  • trochu třtinového cukru

Postup

  • Do mísy si dáme půlku nízkotučného tvarohu, 4 žloutky a kůru z pomeranče. Vše pořádně vyšleháme.

  • Nyní do této směsi přidáme nastrouhaný kokos a opět lehce vymícháme. Kdo chce, může přidat cukr nebo med.

  • V druhé míse si vyšleháme 4 bílky se špetkou soli na tuhý sníh.

  • Když máme sníh, začneme postupně po lžících přidávat první směs s kokosem a pomalu zamícháváme, aby nám sníh nespadl. 

  • Vezmeme si vymazaný plech nebo pečící papír a lžící uděláme malé bobečky - kokosky a dáme je do předehřáté trouby na 175 stupňů na zhruba deset minut. 

  • Když je vytáhneme, necháme je vychladnout a polijeme hořkou čokoládou na vaření. 

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    Ovocný svařák

    AUTOR: TVORBAWEBU.TOP

    DALŠÍ ČASOPISY

    IT pro Tebe

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me