Foto: Pixabay

Pokud na vás přijde nějaká potřeba, tak asi logicky jdete na záchod a sednete si. Již v tuto chvíli jste udělali zásadní chybu, protože pozice pro vyprazdňování je zcela jiná. Správně byste totiž měli mít na záchodě malou stoličku, jaká se dává dětem a potřebu vykonávat spíše v podřepu s nohama na stoličce.

Cesta pro vaši stolici se tak uvolní a pobyt na záchodě se významně zkrátí. Pokud někdo trpí na zácpy, měl by samozřejmě změnit svou stravu, životní styl, dodržovat pitný režim, jíst dostatek vlákniny a měl by mít pravidelný pohyb. Mimo to by se ale měl naučit i správný způsob, jakým se používá záchod.

Někteří lidé mají třeba problém sníst takové množství vlákniny v přirozené potravě, a proto je dobré vyzkoušet i doplněk stravy psylium, což je čistá a rozpustná vláknina, kterou si můžete zamíchat i do jogurtu, do jídla nebo jen tak vypít. Rozhodně není správná technika vyměšování samo spásná.

Jak se zbavit hemeroidů?

V momentě, kdy dosedneme na záchod se totiž naše střevo a konečník dostane do velice nepřirozené pozice, což má samozřejmě i vliv na průchodnost. Můžete si to představit jako zahradní hadici, kterou přišlápnete nebo skřípnete. Rázem zjistíte, že voda v ní poteče málo nebo vůbec.

Abychom pak vykonali potřebu, musíme zbytečně hodně tlačit, čímž si mimo jiné můžeme vytlačit i hemeroidy či kýlu. Jak již bylo řečeno výše, tak ideální je podložit si nohy stoličkou, aby mezi osou těla a kyčelním kloubem byl úhel pětatřicet stupňů. I když mnoho krajanů negativně hodnotí tzv. „turecké záchody“, tak z pohledu kvality vykonávání potřeby jsou rozhodně lepší.

Zdroj: Zena-in.cz (odkaz)