Domácí vaječný koňak

Vaječný koňak je tradičním vánočním nápojem. Pro mnoho lidí je pak asi překvapením, že si to zvládnou velice jednoduše připravit i sami doma, a to za zlomek ceny. Chutově a vzhledově se nedají vůbec srovnávat. Recept je na konci pořadu.

Domácí vaječný koňak

Počet porcí

10

porcí
Doba přípravy

15

minut
Kalorie

189

kcal

Suroviny

  • 6 žloutků

  • 4 PL třtinového cukru

  • 1 vanilkový cukr

  • 0,75 l mléka

  • 1 vanilkový lusk

  • 50 g mletého kokosu

  • 2 dcl tuzemáku

Postup

  • do mísy dáme 6 žloutků a přidáme třtinový cukr, vanilkový cukr a vyšleháme do pěny.

  • do hrnce nalijeme mléko  pomalu zahříváme

  • postupně přidáme kokos

  • když je mléko zahřáté, budeme postupně z zašlehávat připravenou pěnu

  • tuto směs necháme tak 3 - 4 minuty volně probublat a poté vypneme plotnu. Po chvíli přilijeme tuzemák a můžeme za tepla nalít do lahví a pořádně uzavřeme.

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    Ovocný svařák

    AUTOR: TVORBAWEBU.TOP

    DALŠÍ ČASOPISY

    IT pro Tebe

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me