Alternativa na pizzu za 5 minut

Občerstevní na Silvestra může být velký problém. My jsme připravili jednoduchou pizzu, kterou zvládne každý ze zbytků a zabere jen pět minut. Navíc nemusí nic kynout a úspěch je zaručen. Doma si ji můžete připravit ve všech možných variantách. Recept na konci pořadu.

Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová 

Alternativa na pizzu za 5 minut

Počet porcí

4

porce
Doba přípravy

10

minut
Kalorie

280

kcal

Suroviny

  • celozrnný toastový chléb

  • rajský protlak

  • sůl

  • pepř

  • sušený česnek

  • oregáno

  • mozzarella light

  • jarní cibulka

  • máslo

Postup

  • Smícháme rajský protlak s oregánem, sušeným česnekem, na jemno nasekanou jarní cibulku, solí a pepřem.

  • Krajíc toastového chleba namažeme trochu máslem a dáme zapéct do trouby na 200 stupňů na dvě minutky, aby se udělala zlatá kůrka.

  • Opečený krajíc chleba potřeme naší směsí z rajčat a na vrch dáme plátek mozzarelly. 

  • Vše dáme zapéct ještě jednou na 200 stupňů do trouby asi na 5-7 minut. 

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz
    ARCHIV ČLÁNKŮ