Zelný salát s koprem

Zelný salát je nejen zdraví, ale také rychlý a levný. Hodí se nejen k obědu a grilovanému masu, ale také jako chutná svačinka. Tento salát navíc není kyselý ani pálivý, a proto je vhodný i pro děti. Recept je na konci pořadu.

Zelný salát s koprem

Počet porcí

6

porcí
Doba přípravy

5

minut
Kalorie

50

kcal

Suroviny

  • 1 hlávka bílého zelí

  • 1 cibule

  • 2 PL třtinového cukru

  • 5 cl citronové šťávy / octa

  • 0,5 l vody

  • 1 sklenice nakládaného kopru

Postup

  • Zelí nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli na jemém struhadle a vložíme do mísy.

  • Dále přidáme cukr, ocet, vodu a kopr a promícháme. Je ale potřeba vše individuálně dochutit, takže můžete přidat více cukru či více octa.

TIP

  • Pro lepší chuť nechte alespoň přes noc odležet v chladu, protože i zelí trochu změkne.

O autorovi – Lukáš Erlebach

Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

Přidat na Seznam.cz

Ovocný svařák

AUTOR: TVORBAWEBU.TOP

DALŠÍ ČASOPISY

IT pro Tebe

ARCHIV ČLÁNKŮ
Follow Me