Frankfurtská polévka s párkem

Frankfurtská polévka s párkem je klasikou nejen školních jídelen, ale také domácích kuchyní. Je to jednoduchá polévka, která zahřeje i zasytí. Recept je na konci pořadu.

Frankfurtská polévka s párkem

Počet porcí

4

porce
Doba přípravy

30

minut
Kalorie

109

kcal

Suroviny

  • 2 cibule

  • 5 kuliček nového koření

  • 3 kvalitní párky

  • 1 PL mleté papriky

  • 1,5 l hovězího vývaru / vody

  • 4 brambory

  • 1 mrkev

  • 2 ČL majoránky

  • 3 stroužky česneku

Postup

  • Do hrnce dáme rozpálit trochu oleje a přidáme nasekanou cibulku, nové koření a opékáme do sklovata.

  • Poté přidáme na kolečka nasekané párky a dále opékáme do hněda.

  • Poté, co i párky chytají zlatavou barvu přidáme papriku, zamícháme a po minutce zalijeme vývarem nebo vodou.

  • Po zalití vložíme do hrnce na menší kostičky nakrájené brambory a mrkev.

  • Pro zahuštění vložíme i jednu na jemno nastrouhanou bramboru. Můžeme ale klasicky zahustit jíškou.

  • Zároveň přidáme majoránku a polovinu česneku a přivedeme k varu. Vaříme asi 25 minut do změknutí zeleniny.

  • Na závěr vypneme plotnu a přidáme ještě trochu majoránky a zbytek česneku. Během vaření se totiž jejich chuť vyvaří a my potřebujeme, aby tam byla cítit. Polévku necháme jen dvě tři minutky odpočinout a můžeme podávat.

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    Ovocný svařák

    AUTOR: TVORBAWEBU.TOP

    DALŠÍ ČASOPISY

    IT pro Tebe

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me