Šťavnatá domácí sekaná, která se nedá vysušit

Sekaná je oblíbeným českým jídlem, zvláště je-li podávána s domácí bramborovou kaší. Ta naše je vylepšená o několik ingrediencí, které zajišťují, že se zkrátka nikdy nevysuší, i kdybyste na ni zapomněli. Navíc zde není vůbec žádná strouhanka. Recept je na konci pořadu.

Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová 

Šťavnatá domácí sekaná, která se nedá vysušit

Počet porcí

8

porcí
Doba přípravy

70

minut
Kalorie

95

kcal

Suroviny

  • 1 kg mletého míchaného masa

  • 15 dkg celeru

  • 15 dkg mrkve

  • 20 dkg eidamu

  • 4 vejce

  • 1 cibule

  • 4 stroužky česneku

  • sůl

  • pepř

  • 1 ČL kmínu

  • 1 PL majoránky

Postup

  • Do mísy vložíme maso, na hrubém struhadle nastrouhaný celer a mrkev, na jemném struhadle nastrouhaný eidam a česnek, 2 vejce, nakrájenou cibuli, sůl, pepř a majoránku.

  • Do formy na biskupský chlebíček dáme polovinu směsy a doprostřed vložíme na tvrdo uvařená vejce. Potom zakryjeme druhou polovinou těsta.

  • Na vrch posypeme na hrubo sekaným pepřem a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů péct asi na hodinu. 

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz
    ARCHIV ČLÁNKŮ