Italská česneková pomazánka

Tradiční česneková pomazánka se dělá z majonézy nebo tvarohu a k tomu česnek. My jsme zvolili odlehčenou variantu a vdechli jí trochu středomořského ducha. Jistotou je, že se tato pomazánka stane hvězdou každé sešlosti a oblíbý si ji i dámy. Recept na konci pořadu.

Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová 

Italská česneková pomazánka

Počet porcí

6

porcí
Doba přípravy

5

minut
Kalorie

112

kcal

Suroviny

  • 1 nízkotučný tvaroh

  • 3 stroužky česneku

  • 2 PL parmezánu

  • sůl

  • pepř

  • oregáno

Postup

  • V misce smícháme nastrouhaný česnek, nastrouhaný parmezán, tvaroh, sůl, pepř a trochu oregána. 

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz
    ARCHIV ČLÁNKŮ