Krémová a svěží rajská polévka

Rajská polévka má několik receptur a jen těžko říci, který je ten správný a původní. My jsme připravili krémovou a svěží polévku, která je zbavená od zbytečného cukru. Je neskutečně lahodná a lehká. Recept najdete na konci pořadu.

Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová 

Krémová a svěží rajská polévka

Počet porcí

6

porcí
Doba přípravy

30

minut
Kalorie

25

kcal

Suroviny

  • 3 menší cibule

  • 3 bobkové listy

  • 4 kuličky nového koření

  • 2 stroužky česneku

  • 1 konzerva nakrájených rajčat

  • 1,5 l vývaru

  • 2 ČL bazalky

  • sůl

  • pepř

  • citronová šťáva

  • zakysaná smetana

Postup

  • Do hrnce si dáme olej a rozpálíme ho. Pak přidáme nasekanou cibuly, bobkové listy, nové koření a vše společně orestrujeme

  • Když je cibule lehce nahnědlá po okrajích, tak přidáme konzervovaná rajčata, česnek, sůl a pepř. Trochu společně opečeme a přidáme bazalku a zalijeme vývarem nebo vodou.

  • Vaříme jen chvilku cca 20 minut a vyndáme bobkové listy a nové koření. Přidáme ještě špetku bazalky a trochu česneku a vše společně rozmixujeme tyčovým mixérem. 

  • Dochutíme citronovou šťávou a zakysanou smetanou. 

TIP

  • Konzervovaná rajčata rostla ve slunné Španělsku nebo Itálii, a proto jsou daleko šťavnatější, sladší a mají výraznější chuť.

O autorovi – Lukáš Erlebach

Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

Přidat na Seznam.cz
ARCHIV ČLÁNKŮ