Křupavý Cordon Bleu

V minulých letech se sna v každé hospodě servíroval cordon bleu alias řízek s tajemstvím šéfkuchaře. My jsme přinesli nový a odlehčený recept, který si každý musí pro sovu křupavost zamilovat. Recept je na konci pořadu.

Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová 

Křupavý Cordon Bleu

Počet porcí

4

porce
Doba přípravy

40

minut
Kalorie

152

kcal

Suroviny

  • kuřecí prsa

  • sůl

  • pepř

  • krůtí šunka

  • eidam

  • plnotučná hořčice

  • 2 vejce

  • celozrnná mouka

  • kukuřičná strouhanka

Postup

  • Kuřecí prso si rozkrojíme na dvě poloviny, ale nedokrajujeme. Vnitřní stranu potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a dáme plátek šunky a kousek sýra. Jednu polovinu prsa přehneme zpět, aby vznikla kapsa a pořádně spojíme párátky. 

  • Kapsu pak obalíme ve strouhance v jedné misce, v rozšlehaných vajíčkách v druhé misce a v kukuřičné strouhance v misce třetí. 

  • Obalené Cordon Bleu si dáme na pekáček na pečící papír a dáme péct do trouby na 160 stupňů na půl hodinky. 

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz
    ARCHIV ČLÁNKŮ