Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová 

Tradiční segedinský guláš

Počet porcí

4

porce
Doba přípravy

70

minut
Kalorie

113

kcal

Suroviny

  • 4 cibule

  • 5 kuliček nového koření

  • 1 ČL kmínu

  • 0,5 kg vepřové plece

  • 1 PL mleté papriky

  • 1,5 l hovězího vývaru

  • 150 g kysaného zelí

  • 4 stroužky česneku

  • sůl

  • pepř

Postup

  • V hrnci si rozpálíme olej a přidáme nasekanou cibuly, nové koření, kmín a necháme restovat.

  • Když je cibule hnědá, přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme, zamícháme a budeme dále opékat pod pokličkou. Maso pustí šťávu. V ten moment dáme pokličku pryč a necháme šťávu téměř celou vypéct.

  • Přidáme lžíci papriky a kráce zamícháme. Přidáme zelí a opět pořádně zamícháme. 

  • Po asi 2 minutách přilijeme vývar nebo vodu a necháme společně vařit asi hodinku. Těsně před dokončením přidáme ještě nastrouhaný česnek.

TIP

  • Nové koření není sice tradiční přísadou, ale pozvedne nejen tuto, ale téměř každou omáčku o úroveň výše. Nehledě na jeho zdravotní benefity.