Zdroj: Pexels.com

Úklid bytu v Praze nebyl nikdy jednodušší. Tedy alespoň pro člověka, který si dokáže spočítat, že se mu na takovou práci vyplatí někoho najmout. Specializovaných firem, ale i jednotlivců, zabývajících se úklidem domácností, působí v našem hlavním městě více než dost. Proto, když už se k využití podobných služeb odhodláte, je v podstatě vyloučeno, abyste si mezi nimi nevybrali. Aby se vám však takový úklid vašeho bytu nebo i rodinného domu opravdu vyplatil a abyste za své peníze dostali vše, co očekáváte, musíte se vyznat v tom, jaký servis a za jakých podmínek vám ta která firma vůbec zajistí.

Že těmto věcem příliš nerozumíte, protože jste se o pořádek u vás doma až dosud starali sami? Snadná pomoc! Čtěte a za okamžik budete chytřejší.

Úklid bytu v Praze – služba jako každá jiná

Znáte to. Někdo zvládá péči o domácnost s lehkostí, zatímco pro jiného je luxování, utírání prachu nebo mytí oken doslova noční můrou. Většina z nás ale nejspíš uzná, že alespoň nějaká míra čistoty a pořádku je doma zkrátka nezbytná. Patříte spíše k jedincům, kteří se uklízení raději vyhnou? Jste přesvědčeni, že lze čas trávit mnohem příjemnějším způsobem než mytím podlahy nebo čištěním koberců? Máte zkrátka lepší věci na práci? Něco na tom asi bude. Ani to však ještě neznamená, že byste museli žít uprostřed nepořádku. Obzvláště ne tehdy, je-li vaším domovem česká metropole. V Praze je totiž nabídka úklidových služeb mimořádně široká a pestrá. Sehnat někoho, kdo se o čistotu ve vašem bytě postará, je proto snazší než jste si možná mysleli.

Chcete nějakou „paní na úklid“? Nebo byste raději větší firmu, která vám domů pošle hned několik pracantů najednou? Není nic jednoduššího! Pomoc s úklidem je zkrátka služba jako každá jiná. A nejrůznějších agentur, která vám ji rády nabídnou, navíc neustále přibývá.

On už za vás tu práci někdo udělá

Jak už jsme řekli, bydlíte-li v Praze, nemusíte se obávat, že byste na úklid domácnosti nikoho nesehnali. Profesionálů, kteří vám rádi vyjdou vstříc, působí ve městě spousty. A o klienty rozhodně nemají nouzi. Okruh lidí, kteří si takovou službu alespoň čas od času dopřejí, se totiž neustále rozrůstá. Pokud tedy nepatříte k nadšencům, kteří povýšili úklid bytu na umění a kteří jsou na tom tak, že dokonce dávají rady i ostatním, nepropadejte zoufalství. On už za vás tu nepříjemnou práci někdo udělá! Jen musíte vědět, na koho se obrátit. A jak si z rozmanitých nabídek úklidových firem co nejlépe vyberete? Kritérií, která byste měli vzít v úvahu, je hned několik. Hned se na ně podíváme!

Vybírejte pečlivě!

Jedinců, jimž jsou domácí práce naprosto cizí, je mezi námi poměrně dost. Na druhou stranu však není ani neobvyklé, když narazíte na někoho, kdo naopak uklízí více než je zdrávo. Vy si ale s vysavačem dvakrát nerozumíte. To už je asi zřejmé. Jinak byste nehledali někoho, kdo se práce ujme za vás. Než si ale nějakou firmu objednáte, dobře si prostudujte, co a za jakých podmínek vlastně nabízí. Jde především o tato kritéria:

  • Druh úklidových prací – který je vám firma schopna zajistit, by vás měl nepochybně zajímat v prvé řadě. Vymalovali jste byt a poptáváte jednorázový generální úklid? Nebo hledáte někoho, kdo k vám bude docházet pravidelně? Chcete „pouze“ umýt okna a křišťálové lustry nebo si přejete komplexnější servis? To vše je nutné vzít předem v úvahu, abyste si vybrali ideální pomocníky

  • Ceník služeb – je samozřejmě neméně důležitý. Různé úkony mohou být zpoplatněny odlišnými sazbami. Některé práce platíte „od hodiny“. Jiné činnosti, jako třeba čištění koberců, mohou být však počítány podle ošetřené plochy. Někdo vám zvlášť naúčtuje dopravu i čistící prostředky, jiný může požadovat jakousi paušální platbu

Veškeré detaily si proto předem ověřte, abyste později nebyli nepříjemně překvapeni!

Nezapomeňte na reference!

Vědět předem, jaké úkony a za jakých finančních podmínek vám bude úklidová firma schopna zajistit, je samozřejmě důležité. Stejný význam má však také kvalita práce, kterou zaměstnanci takové agentury odvedou. O tom asi nemá smysl diskutovat. Jak ale zjistit, zda je firma, která vám padla do oka, opravdu spolehlivá? Jak si ověřit, jestli si její lidé dávají na své práci záležet? Pokud nemáte po ruce někoho, kdo by vám poradil, hledejte reference na internetu. Kde také jinde? Vědět, zda zadáváte úklid svého bytu někomu, na jehož kvality se můžete spolehnout, je velice důležité. S tím asi budete souhlasit.

Nebo byste si domů pustili někoho, o kom vůbec nic nevíte? Aby vám třeba zničil koberec nebo poškrábal parkety?