Foto: Pixabay

Jistě jste si také už mnohokrát všimli jedné věci. Známá herečka či zpěvačka má jinou hustotu vlasů na nějakém veřejném vystoupení a jinou, pokud ji nepřipravenou zastihne paparazzi. Čím to je? Je to jednoduché. Prostě má dobrého kadeřníka, který ovládá účesy pro jemné a řídké vlasy.

Dobře zvolený účes dokáže zázraky

Na optické zhuštění vlasů totiž existuje celá řada fíglů. Tím nejjednodušším a nejdostupnějším je zmíněný vhodný účes. A rozhodně neplatí, že pokud jsou vlasy řídké nebo slabé, tak musí být účes krátký. Záleží na střihu. Pokud vám tedy kadeřník nabídne jako jedinou možnost ostříhat téměř „na ježka“, pak běžte o kadeřnictví dál. A to tam, kde uslyšíte slova – boby, pixie, mikádo a jiné zajímavé nabídky.

Co sluší celebritě, bude slušet i vám

Nevíte, jaký účes zvolit? Můžete se nechat inspirovat účesy známých hereček a zpěvaček.

  • Účes boby (bob) si nedávno na své hlavě nechala vytvořit například zpěvačka a herečka Vanessa Hudgens. Účes zvaný „bob“ má totiž mnoho variant a každá z nich má jednu dokonalou vlastnost. Dokáže výrazně přidat na objemu. Vlasy nevyžadují ani žádnou náročnou každodenní úpravu. Stačí je vyfoukat přes kartáč a trochu je nadýchnout.

  • Také mikádo může mít celou řadu zajímavých podob. Může být buď klasické nebo s jemným vrstvením. Opět se můžeme podívat na inspiraci do světa šoubyznysu a prohlédnout si mikádo s ofinou, které nosí herečka Emma Stone. Zajímavě sestříhané mikádo nosí také herečka Kirsten Dunst, kterou si můžeme pamatovat z trilogie o Spidermanovi.

  • Řešením může být také zastřižení vlasů do jedné délky. Tento účes svého času nosila slavná Jennifer Aniston, kterou známe především ze seriálu Přátelé.

  • A máme tu účes full pixie. Většinou je vzadu krátký, s krátkou ofinou a po stranách delší. A na jaké slavné hlavě bychom mohli tento účes zahlédnout? Už dlouhé roky ho nosí herečka Jamie Lee Curtis. Tento účes jí ubírá léta a dodává patřičnou jiskru. Navíc není vůbec náročný na údržbu. Full pixie patří k typům účesů „vstanu a jdu“.

Při výběru vhodného účesu jistě hraje také významnou roli tvar obličeje. Proto se neostýchejte zeptat svého kadeřníka, co si o vaší volbě myslí. Pokud mu na výsledku své práce záleží, pak vám jistě poradí.

S mytím vlasů to nepřehánějte

Vlasům můžeme také prospět nebo uškodit nevhodnou péčí. Doslova pověstnou medvědí službou je každodenní mytí. Je jasné, že někdy se dobře radí. Jsou zaměstnání, která přímo vyžadují časté mytí vlasů. Pokud je to možné, pak zkuste využít v mezičase suchý šampón a rozšířit tak periody mezi mytím vlasů. Na trhu existují také přípravky pro zvětšení objemu. Vybírejte takové, které jsou vyrobené na bázi lehké pěny a vaše vlasy tedy příliš nezatíží.

Fén, žehlička, kulma

V oblasti tepelného stylingu rozhodně platí, že se nic nemá přehánět. Je jasné, že pokud půjdete večer do společnosti, pak zcela jistě sáhnete po nějakém prostředku na úpravu vlasů. Pokud jsou ale vlasy řídké nebo poškozené, pak by tepelná úprava neměla být pravidelným každodenním rituálem.

Co v případě, že ani účes už vaši image nezachrání

Jsou situace, kdy nepomůže ani vhodný účes a ani dokonalá péče. Patří k nim například ustupující kouty nebo vznikající kolečko v horní části hlavy. To se dost dobře účesem zamaskovat nedá.

I v tomto případě máme dvě možnosti řešení:

  1. Pořídit si paruku nebo příčesek.

To je tak trochu ošemetné řešení. Celodenní nošení paruky může poškodit zbývající vlasový porost. A co v případě, že si najdete nového partnera? Nebude odložený příčesek na nočním stolku působit stejně „eroticky“ jako zuby ve skleničce?

  1. Zeptat se, jaké máte možnosti v případě transplantace vlasů.

Transplantace vlasů je v současné době šetrnou metodou, jak vrátit vlasy tam, odkud natrvalo odešly.

Díky moderním přístrojům je transplantace vlasů bezbolestná a velice přesná. A co je hlavní? Je to trvalé odstranění vašeho problému.

 

Napište nám, jaké máte zkušenosti s řešením problému řídkých vlasů.