zdroj pikwizard.com

V podstatě každý způsob odstraňování chloupků vyžaduje alespoň nějakou míru zručnosti. Pokud si pravidelně depilujete podpaží, holíte nohy nebo upravujete intimní partie, asi o tom víte své. Použití břitvy, holicího strojku nebo třeba horkého vosku, vše jde lépe od ruky, pokud je člověk šikovný, a když má s takovými procedurami nějakou zkušenost. A netýká se to pouze těchto „domácích“ metod, jimiž se lidé svého ochlupení zbavují. Šikovné ruce a také nějaké ty znalosti by měl člověk mít i ve chvíli, kdy se rozhodne, že si začne chloupky odstraňovat laserovým epilátorem. Přístrojem, který lze dnes už celkem běžně zakoupit.

Uvažujete o tom, že byste si takového pomocníka také pořídili? Nebo se rovnou vydáte na kliniku estetické medicíny, kde s laserem pracují zkušení odborníci? Co pro vás bude výhodnější?

Odstraňování chloupků včera a dnes

Dlouze se rozepisovat o tom, že je odstraňování chloupků z těla rituálem starým tisíce let, zřejmě není nutné. Napříč staletími a rozmanitými kulturami se vždy objevovaly nejrůznější sociální skupiny, pro které byla depilace určitých tělesných partií když ne normou, tak alespoň něčím, co je zkrátka ze společenského hlediska žádoucí. Postupem času se však hladké nohy, vyholené podpaží nebo pečlivě upravený klín staly bezmála samozřejmostí. A to pro naprostou většinu žen a v posledních dekádách i pro určité procento mužů. Jistě se však najdou i dámy, které své ochlupení nepovažují za nic nežádoucího a k depilaci přistupují spíše jen proto, aby zbytečně „nevyčnívaly“. Ale mnoho jich určitě není.

Naštěstí pro ty z nás, jimž hladké tělo vyhovuje, a to ať už z estetických či hygienických důvodů, se neustále vylepšují metody, které se k odstraňování chloupků používají. Od málo efektivního depilování jsme se díkybohu posunuli k vysoce účinné epilaci.

Od depilačních metod k moderním přístrojům

Pravidelně si depilujete lýtka? Často se zbavujete chloupků v podpaží? A používáte k tomu holicí strojek, nebo dáváte přednost speciálnímu krému či vosku? Ať už to děláte jakkoliv, jistě nepochybujete o tom, že takové procedury vyžadují alespoň minimální dávku zručnosti a ještě o něco více trpělivosti. Zkrátka musíte vědět, jak na to, abyste chloupky odstranili co nejefektivněji. Ostatně, i takové holení mužské tváře jde lépe, když člověk ví, jak správně postupovat.

Chcete si práci ulehčit? Zbavit se chloupků na dlouhé měsíce? Řešení existuje. A je rozhodně jednodušší než kterákoliv z níže uvedených metod, které se, snad s výjimkou opalování chlupů olejovou lampou, ještě stále běžně používají.

  • Holení břitvou
  • Opalování lampou
  • Holeni elektrickým strojkem
  • Depilace speciálním krémem
  • Odstranění chlupů voskem
  • Depilace cukrovou pastou

Pořídíte si laserový epilátor?

Otravuje vás neustálé používání vosku? Na holicí strojek se už nemůžete ani podívat? Nebo vás dokonce trápí zarůstající chloupky? Buď dodržujte základní pravidla správné depilace nebo si pořiďte domácí laserový epilátor. Zacházení s ním bude sice vyžadovat určitou zručnost a také respektování předem daných pravidel, ale jinak je laserová epilace rozhodně nejefektivnějším postupem, který existuje. Laserové paprsky totiž nelikvidují pouze chloupek samotný, ale ničí rovněž jeho kořínek. Nejprve se však ujistěte, že je toto řešení pro vás vhodné. Laser totiž není pro každého. Vyhnout se jeho použití se doporučuje zejména v těchto případech:

  • Při vážnějších formách kožních nemocí
  • Při onemocnění srdce (zejména máte-li kardiostimulátor)
  • V těhotenství
  • Při epilepsii
  • Je-li diagnostikována špatná srážlivost krve

Odbornému ošetření se nic nevyrovná

Chcete se zbavit chloupků laserem, ale s pořízením vlastního přístroje váháte? Třeba z obav, že byste takovou „domácí“ proceduru nezvládli, nebo proto, že máte nějaké pochyby o svém zdravotním stavu? Není nic jednoduššího, než vyhledat odborníka. Specializovaných klinik funguje v České republice dost. Bývají vybaveny silnějšími a kvalitnějšími přístroji, než jaké můžete běžně koupit. Jejich lasery vás zbaví nežádoucího ochlupení na řadu měsíců a někdy dokonce i let. A co je možná ještě důležitější, působí na nich zkušení profesionálové, kteří své práci zpravidla dokonale rozumí. Je to zkrátka tak, že odbornému ošetření se jen tak něco nevyrovná. A ve srovnání s pořízením domácího epilátoru jde dokonce o řešení, které je často výhodnější i po finanční stránce.

Chcete důkladně „zatočit“ s chloupky na nohou? Obtěžuje vás pravidelné holení podpaží? Vsaďte na odborné ošetření kvalitním laserovým přístrojem!

Nebo snad nevíte o žádné klinice, která by takový zákrok nabízela? A v jakém městě žijete?