Foto: pikwizard.com, poskytnuto inzerentem

Blíží se sezona krátkých rukávů a tak usilovně přemýšlíte, jak posilovat ruce, které nevypadají zrovna nejlépe? Snažíte se objevit účinné cviky, které by vám přinesly výsledky v co nejkratším čase? To je vcelku pochopitelné. Člověk s ochablými a povislými pažemi asi nepůsobí dvakrát přitažlivým dojmem. Ženám něco takového příliš nesluší. A pokud jde o muže, tam už vůbec není o čem diskutovat. Co ale s tím? Začnete tedy s posilováním? Jednoduše proto, že chcete vypadat dobře? No, to by chtěl zřejmě každý. Zdaleka ne každý ale ví, jak na to! Efektivní cviky, které vám pomohou, nicméně existují. Naštěstí! A my vám některé z nich rádi ukážeme.

A pokud by vám to snad nestačilo, přihodíme ještě menší „bonus“. Zpevnění paží lze totiž podpořit i jinak než jen cílenou fyzickou aktivitou. Že jste to netušili? Nevadí. Za okamžik vám s tím poradíme!

Jak posilovat ruce, aby vypadaly co nejlépe?

Lehce ochablé svaly na rukou nebo dokonce na první pohled povislé paže. Nepříjemná věc, s níž se potýká celá řada žen a dokonce i poměrně překvapivé množství mužů. Čím to? Že by nám snad na naší vizáži příliš nezáleželo? Tak to asi nebude. Ochablé ruce jsou spíše důsledkem toho, že na nějaké posilování lidem obvykle nezbývá mnoho času a ani elánu. A někdy je to samozřejmě pouhou leností. Jak jinak. Faktem nicméně je, že když se opravdu chce, tak lze díky intenzivnímu cvičení proměnit tělo k nepoznání. Jen je dobré vědět, které cviky mohou přinášet ty nejlepší výsledky.

Chcete zpevnit paže? Rádi byste měli takové ruce, za které se nebudete muset na veřejnosti stydět? A spěcháte, protože léto už je za dveřmi? Tak raději hned začneme!

Buďte bez obav, jde to i bez fitness centra!

Fitness centra nebo nejrůznější posilovny. Místa, kde se všemožní nadšenci scházejí, aby zapracovali na své kondici a získali postavu, kterou jim budou ostatní závidět. Děsí vás už pouhá představa, že byste snad měli cvičit společně s úplně cizími lidmi? Nejste jediní, komu není něco takového po chuti. Lidí, kteří na to jdou jinak, je zkrátka dost. A to i mezi celebritami. Někdo podniká pravidelné vyjížďky na kole, jiný běhá po lese a další se třeba zavře s činkami v obýváku. Buďte proto bez obav, jde to i bez fitness centra!

Být v kondici je každopádně dobrá věc. Lepší fyzička však ještě nutně neznamená, že získáte i vypracované paže. Díky cvikům, které vám teď ukážeme, se vám to ale zcela jistě podaří!

3 cviky, které přinášejí výsledky

Chcete mít lepší postavu a podle toho se také cítit? To je jistě snem mnoha lidí. A přestože jsou přitažlivější vzhled a s ním spojený pocit sebejistoty jistě velmi příjemné věci, existují i další důvody, proč se sebou začít něco dělat. Jde o důvody zdravotní! Pravidelný pohyb vám zkrátka přinese řadu zdravotních benefitů.

A vaše ruce? Ty nejlépe posílíte těmito cviky:

  • Bicepsový zdvih (kladivový) – vypadá následovně: Do každé ruky uchopíte činku, rozkročíte se na šíři ramen a paže držíte svisle dolů. Nadechnete se a s každým výdechem pokaždé ohnete jednu ruku v lokti a přitáhnete ji směrem k hrudníku. Levou a pravou hezky „na střídačku“. Lokty jsou fixovány u těla!

  • Tricepsové kliky – se podobají těm klasickým, jen dlaně musíte umístit co nejblíž k sobě. Tělo vždy držte v jedné rovině – pozor na zadek!

  • Rotace paží – se provádí vleže. Položíte se na břicho, čelo opřete o podlahu a ruce připažíte k tělu (dlaně otevřené). Propnete lokty, ruce začnete zvedat a dlaně vytáčet tak, aby malíčky směřovaly k vašemu tělu

Na správném jídelníčku záleží!

Dobrá fyzička a lepší vzhled nejsou zadarmo. To je zřejmá věc. Chcete zapracovat na svých pažích? Vadí vám, že nevypadají nejlépe? Pak byste si měli uvědomit, že to není pouze pravidelné cvičení, co vašim rukám prospěje. Svaly totiž potřebují také optimální výživu a to i v případě, kdy nehodláte mít bicepsy jako kulturista. Různá strava obsahuje různé látky. Některé růst svalů podporují, jiné se v tomto ohledu chovají více méně neutrálně a další mohou vašemu záměru spíše uškodit. Na správném jídelníčku zkrátka záleží. A to víc, než by vás asi napadlo.

Pokud nevíte, jak by mělo optimální stravování zhruba vypadat, můžete se porozhlédnout na internetu. Nebo zvolte ještě lepší řešení. Oslovte nějakého odborníka na výživu, který vám bude schopen adekvátně poradit. A v ideálním případě pro vás ten „správný“ jídelníček rovnou připraví.

Máte s pravidelným cvičením nějakou zkušenost nebo se chystáte vzít činky do rukou vůbec poprvé?